Pengikut Blog

13
tip
Mee Goreng Itu Sedap Tetapi...  




hari tu saya makan mee goreng daging
saya ni jarang-jarang makan mee sebenarnya
apabila sekali sekala pekena mee goreng mcm ni
terasa macam ..alahaaaaii sedapnye
nak-nak kalo makan tima tengah panas berasap tu
perah asam limau atas tu
memang heaven..hehe

tapi mee kuning ni memang tak boleh makan selalu
bukan apa..mee kuning dipercayai mengandungi asid boric
asid boric ni digunakan untuk mee kelihatan berkilat
tahan lama dan berwarna kuning

antara produk yang mengandungi asic boric ialah
bebola ikan, kek ikan, kueutiaw dan banyak lagi
isshhh kesemuanya memang kita selalu dok makan
rupanya penuh dengan asid boric yang membahayakan kesihatan
nampaknya kena kurangkan makan produk macam ni
atau terus tak makan langsung semua tu
lagi bagus kan?
tapi itu lah, mee kuning ni mcm-mcm menu boleh buat
mee kari lah..mee goreng lah, mee tomyam lah
mee ladna lah, mee hailam lah..
so..........camne tu?? dugaan..dugaaaan sungguh!






post signature

AddThis Social Bookmark Button


13 yang nak menambah: to “ Mee Goreng Itu Sedap Tetapi...

A H L A N W A S A H L A N Y A H A B E E B E E . .

MyEm0.Com
 

Design by Amanda @ Blogger Buster